83ccf3175517ef3e6e94c611026b52de.jpg
a0c073a3fec7af740fbf244cfb0244b3.jpg
Χρήσιμα

Α΄ Δημοτικού κομβικό σημείο στη ζωή κάθε ανθρώπου, η τάξη που σηματοδοτεί το τέλος της ανεμελιάς και την αρχή των σχολικών καθηκόντων, των υποχρεώσεων, των απαιτήσεων συνάμα όμως και το άνοιγμα των φτερών για τη γνωριμία με νέες πτυχές της ζωής. Καινούριο σχολείο, καινούρια βιβλία, καινούρια δασκάλα, καινούριες μορφές εργασίας. Όλα πρωτόγνωρα, όχι όμως ανεξερεύνητα κι απροσπέλαστα.

Με αφορμή λοιπόν όλες αυτές τις σκέψεις οι μαθητές της πρώτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας (Τμήμα Α2, Σχολικό Έτος 2014 – 15) σχεδίασαν και δημιούργησαν ένα προσωπικό τους έργο, τις « Αναμνήσεις », με σκοπό να μείνουν ανεξίτηλες οι πινελιές που βάλανε στο κάδρο τους με θέμα: « ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ».

Το πρώτο μέρος τους περιλαμβάνει προσωπικές δημιουργίες των μικρών μαθητών πάνω στα 24 γράμματα της αλφαβήτου. Επειδή όμως ήταν αδύνατο να παρουσιαστούν και οι 25 εργασίες, μετά από κλήρωση επιλέχθηκε η παρούσα. Όλες ήταν εξαιρετικές, γεμάτες φαντασία και πρωτοτυπία και σε όλες αξίζουν συγχαρητήρια.

Οι « Αξίες Ζωής », ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης και μέρος του έχει ενσωματωθεί στην εργασία των μαθητών, ίσως αποτελέσει εφαλτήριο για την ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των μικρών μαθητών και συμβάλλει στη ευρύτερη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, τοποθετώντας την αγάπη τη συνεργασία, την ελευθερία, την απλότητα, τον σεβασμό, την ανθρωπιά στο πάνθεον των ψηλών ιδανικών τη ζωής.

Πρωτάκια μου, σημερινά τριτάκια τα δύο χρόνια μαζί σας με γέμισαν εμπειρίες ζωής, με έκαναν καλύτερο άνθρωπο, καλύτερο εκπαιδευτικό και μου έδειξαν ότι όταν βρίσκεσαι κοντά σε παιδιά έχεις μόνο να κερδίσεις. Να’στε πάντα καλά κι « όταν τα χρόνια θα διαβούν… » ένα ξεφύλλισμα στο κιτρινισμένο τότε χαρτί θα αρχίσει να ξεδιπλώνει όμορφες στιγμές και γλυκές « Αναμνήσεις »…

Ρίζου Ευφροσύνη

Διαβάστε την εργασία εδώ.

 


οι Εκδηλώσεις μας

τα Βιβλία μας

η Εργασία μας