83ccf3175517ef3e6e94c611026b52de.jpg
a0c073a3fec7af740fbf244cfb0244b3.jpg
Νέα

Βραβεία αριστείας έφερε για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας ο 9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών 2021.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, όπως είχε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωση, έλαβε μέρος, με μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 στη Β΄ φάση του 9ου  Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών . Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.


Το τραγούδι μας " Μόνο οι φίλοι" - Χορωδία Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools . Όποιος επιθυμεί , μπορεί να μπει και να ψηφίσει την συμμετοχή μας στον παρακάτω σύνδεσμο που ακολουθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  « Εγγραφές μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2019-2020»

Η Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου 2019.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Στην είσοδο του Δημαρχείου τους υποδέχθηκε με χαρά ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και και ο επιστημονικός σύμβουλος του δήμαρχου κ. Ντάνης Γεώργιος !!!  Στη συνέχεια οι μαθητές οδηγήθηκαν από τον δήμαρχο στο γραφείο του όπου και του ανέφεραν μια σειρά από αιτήματα μεταξύ άλλων και τη βοήθειά του στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης !!!


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ 2019

To 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τη στρατηγική του, συμμετείχε, σήμερα 14 Μαρτίου 2019 και στον 7ο Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμό Φυσικών για μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου που διοργανώνεται από την ένωση Ελλήνων Φυσικών.


Παρέλαβαν τα βραβεία τους οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για τις διακρίσεις τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης" 2018 και στον 12ο ενδοσχολικό διαγωνισμό Μικρός Ευκλείδης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Τα Πανελλήνια βραβεία της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών για τις διακρίσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης 2018 παρέλαβαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε μια σεμνή τελετή που έγινε την Παρασκευή 21-12-2018, στο περιθώριο της χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου.


ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ

 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού με θέμα: «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» το σχολείο μας ανέλαβε μία νέα καινοτόμα δράση κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2018.


 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ».

Το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Μαΐου 2018, ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, με αξιοσημείωτη επιτυχία από το σχολείο μας.

 

Για το Α’ Δημοτικό Σχολείο

Ο διευθυντής,

Κύλλας Γεώργιος


Εκδήλωση κατά της βίας στο σχολείο

Στο πλαίσιο δράσεων για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6η Μαρτίου), το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας πρόβαλε την ταινία μικρού μήκους “ Το κόκκινο μπαλόνι” ( Le ballon rouge, 1956) του Albert Lamorisse. Η προβολή έγινε την Παρασκευή 9 Μαρτίου για όλες τις τάξεις του σχολείου. Την ίδια ημέρα,στο μάθημα των Εικαστικών, οι μαθητές και μαθήτριες του Γ1 τμήματος δημιούργησαν έργα ζωγραφικής με πηγή έμπνευσης την ταινία.


 

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στο διαγωνισμό Ρομποτικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25-02-2018 και ώρα 10.00 π.μ., στο Αρσάκειο Σχολείο των Ιωαννίνων, κατέκτησε το 1ο βραβείο σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι μαθητές του σχολείου μας, που αποτελούνται από μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, για τον προγραμματισμό και τον αυτοματισμό αυτών των κατασκευών οι μαθητές χρησιμοποίησαν τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch και οι κατασκευές είναι φτιαγμένες με δομικά στοιχεία Lego, παρουσίασαν, με ευθύνη της εκπαιδευτικού Πληροφορικής Σπυράτου Ευαγγελίας,δύο κατασκευές, οι οποίες κινούνται με αυτοματισμούς μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η κατασκευή της μίας ομάδας αφορά σε μια μελλοντική αποικία στον Άρη ενώ η δεύτερη στην κίνηση ενός διαπλανητικού τρένου. Οι κατασκευές αυτές έγιναν με πενιχρά οικονομικά μέσα και στηρίχτηκαν περισσότερο στην ευρηματικότητα και τη φαντασία των παιδιών μας.οι Εκδηλώσεις μας

τα Βιβλία μας

η Εργασία μας